Wat betekent CMS

Het is raadzaam om voor het beheer van uw website een CMS programma te gebruiken. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Een CMS is ook handig voor mensen die wel kennis van HTML hebben. Het CMS systeem scheidt content van opmaak. De afbakening zorgt ervoor dat u alleen content wijzigt en niet per ongeluk de lay-out.

CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Of een CMS pakket geschikt is, is dus afhankelijk van het soort website dat u heeft. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Het installeren van een CMS pakket is iets dat u vandaag al kunt doen.

Mogelijk speelt het idee om CMS software te gaan gebruiken al langer. Meer informatie vindt u op de pagina Eigen startpagina maken. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Ook moet er in veel gevallen een database aangemaakt worden. Ook dienen de juiste instellingen te worden ingevuld in bepaalde bestanden. In veel gevallen wordt dit laatste voor u gedaan door een installatieprogramma.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.
Free Web Hosting