Wat is een CMS systeem?

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Wel is een database vaak nodig. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een goed artikel is bijvoorbeeld CMS website. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.
Free Web Hosting