Nieuwe website maken

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. Bij een CMS pakket doet u via een simpel te bedienen beheeromgeving de wijzigingen aan de site. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. De software zorgt ervoor dat u overal op de website direct de laatste versie ziet van het aangepaste element. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Het is verstandig om in alle gevallen gebruik te maken van CMS software. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Een website samenstellen. Ziet u op tegen het installeren van een CMS pakket, dan zijn er voldoende experts die u kunnen helpen daarmee. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.
Free Web Hosting