Een eigen startpagina op touw zetten

Een eigen startpagina kan een aantal voordelen met zich meebrengen. In eerste instantie kunt u uw favoriete websites op uw startpagina plaatsen. Op uw eigen startpagina kunt u ook link plaatsen naar uw eigen websites. Zodat ook deze beter vindbaar worden. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Zoekopdrachten zoals “Eigen startpagina maken” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Een kloppend e-mailadres is belangrijk bij de registratie. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Het kan voorkomen dat u uw wachtwoord vergeet. Dan kunt u instructies voor wachtwoordherstel aanvragen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. Op startpagina script is bijvoorbeeld informatie te vinden. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. De website waar het artikel in de link op staat bevat meer artikelen over het maken van uw eigen startpagina.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. De links dienen namelijk in een rubriek te worden geplaatst. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. De titel van een rubriek is verplicht. U kunt een deelonderwerp als titel kiezen. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.
Free Web Hosting