Eigen website bouwen

Bij het beginnen van uw eigen website zijn er verschillende aspecten waar u keuzes over zult moeten maken. Alleen een domein is niet voldoende, u zult meer dingen moeten regelen zoals hosting en een CMS pakket. Hier leest u welke aspecten belangrijk zijn wanneer u een eigen website wilt beginnen.

Moet u later alsnog naar een ander systeem overstappen, dan kost dit tijd en vaak ook geld. Vaak kunt u niets met het goedkoopste hostingpakket, maar het kan ook zijn dat u een te duur hostingpakket afneemt. Bel desnoods de aanbieder om uw situatie uit te leggen en vraag welk pakket daarbij past.

Hosting is zoals u wellicht heeft opgemerkt een tweede aspect naast de domeinnaam. Wat verder van belang is, is de beheertool of CMS software die u gaat gebruiken voor het beheer van uw website. U zult de HTML bestanden steeds moeten aanpassen op de server wanneer u geen CMS pakket gebruikt. Als u niet weet hoe dat werkt dan zult u niet zonder CMS software kunnen. betekenis cms wanneer u nieuwsgierig bent geworden. Er zijn veel CMS systemen verkrijgbaar, ook pakketten speciaal voor een bepaald type website. Een wijziging aanbrengen aan uw website wordt door CMS pakketten eenvoudiger. Tussen de gebruikers van CMS software bevinden zich mensen zonder technische kennis en mensen met technische kennis. Vaak breidt men een bestaand CMS systeem uit wanneer er speciale functionaliteiten nodig zijn. Deels zal men nog steeds gebruik blijven maken van functies die al onderdeel zijn van een CMS programma. Het heeft namelijk in veel gevallen geen enkele zin om algemene functionaliteiten opnieuw te schrijven.

Bij een eigen website beginnen krijgt u met de genoemde aspecten te maken. Wellicht krijgt u ook nog met andere zaken te maken. Wellicht wilt u ook iets doen met een eigen design en dan is webdesign een ander aspect. Het is niet het doel van dit artikel om volledig te zijn in het noemen van de aspecten. De bedoeling is vooral om de dingen te bespreken die altijd terugkomen wanneer u een nieuwe website maakt.
Free Web Hosting