Uw eigen startpagina maken

Een goede positionering in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google is erg aantrekkelijk. Het groter worden van uw klantenbestand is dan min of meer gegarandeerd. Daarbij helpt het om links vanuit andere websites te hebben die verwijzen naar uw eigen website. Startpagina’s zijn een voorbeeld van pagina’s die u zelf kunt aanmaken en waar u dergelijke links kunt plaatsen. Bij de meeste startpagina websites kan dit gratis. Ook zelf een startpagina website op uw eigen domeinnaam beheren is mogelijk.

Er zit wel een nadeel aan het aanmaken van een startpagina op de website van iemand anders. Uw startpagina kan op inactief worden gezet waarbij de reden vaag is. Men is niet verplicht een reden op te geven bij het verwijderen van uw dochterpagina. Vaak merkt u achteraf zonder enig bericht dat de startpagina is verwijderd.

Op de pagina beheer van uw startpagina kunt u meer lezen over een oplossing voor dit probleem. U kunt met behulp van een startpagina script zelf ook een startpagina website beginnen. U bent dan niet van anderen afhankelijk. Omdat u met uw hostingpartij een contract heeft, heeft u meer zekerheid over het voortbestaan van de site. U kunt zo uw website blijven uitbouwen met de garantie dat het online blijft staan.

Bij veel webhosting pakketten mag u meerdere domeinen installeren. Heeft u een dergelijk pakket, dan kunt u daar ook een startpagina website op zetten. Veel providers ondersteunen meerdere domeinnamen op uw hosting account. Is dit bij uw pakket het geval, dan hoeft u geen geld uit te geven aan een tweede webhosting pakket. Mocht het toch niet kunnen, zo duur is een hosting pakket natuurlijk ook weer niet. De prijzen van webhosting zijn de laatste jaren flink gedaald.

Het grote voordeel van een startpaginascript is ook dat u links kunt verkopen op uw website. Daarbij wordt de link na de betaling in de meeste gevallen automatisch geplaatst. Zo heeft u de investering er eigenlijk binnen de kortste keren in veelvoud uit. Kunt u zich een dergelijk script permitteren? Een startpaginascript kan u dan ondersteunen in het behalen van online succes.
Free Web Hosting