Het gebruik van PHP voor een website

Voor het toevoegen van complexe logica aan uw website is de programmeertaal PHP een prima keuze. Voor de gebruiker vaak onzichtbaar maar in veel gevallen erg belangrijk. U kunt PHP zien als een stukje intelligentie achter de website.

Zoals men een webapplicatie kan maken met Java en .NET kan dit ook met PHP. Over het algemeen kunt u bij de meeste webhosting providers gebruikmaken van PHP. U hoeft dus niet te verwachten dat u veel tijd kwijt bent aan installatie en configuratie.

Waar veel programmeurs positief over zijn is dat PHP zo makkelijk te leren is. Heeft u ervaring met programmeren, dan is het al helemaal makkelijk om PHP te leren. Daarnaast is PHP uit te breiden met extra functies door middel van PHP frameworks. Reageert u op een advertentie freelance PHP programmeur gezocht, let dan goed op de frameworks waarmee binnen de betreffende organisatie wordt gewerkt..

U kunt PHP kosteloos installeren en gebruiken. Ook is een groot voordeel van PHP dat het op alle grotere besturingssystemen draait.
Free Web Hosting