Website systeem

Voor het maken van een eigen website zijn een aantal dingen nodig. Het eerste dat dient te worden geregeld is de webhosting. Webhosting wordt in verschillende prijscategorieën aangeboden. De hosting provider zal webhosting in verschillende prijsklassen aanbieden. U zult doorgaans uw pakket kunnen uitbreiden zonder dat uw site onbereikbaar is in de tussentijd. Bij een website is het ook fijn om een eigen domeinnaam te hebben. Vooral om zakelijk ook serieus genomen te worden. Voor een domein zult u in de regel maximaal een tientje per jaar moeten betalen.

Zou u graag zelf een site bouwen? Er zijn voldoende mogelijkheden voor het maken van een website. U kunt een online platform kiezen voor het maken van de nieuwe website. U kunt verder gebruik van eigen webhosting maken om uw site op te bouwen. Een tool waarmee dat kan heeft een content management systeem. Daarover is op CMS betekenis meer informatie te vinden.

CMS software is online betaalbaar aan te schaffen. Het is dan verstandig om een webhosting pakket aan te schaffen en een domeinnaam te registreren. U kunt een CMS systeem redelijk makkelijk uitbreiden met extra functionaliteit. Vaak bent u beperkt qua opties die een website builder biedt. Bij CMS software is deze afhankelijkheid er in een stuk mindere mate. U kunt de bronbestanden van een content management systeem eenvoudig overzetten naar uw hosting pakket. Gedurende het 1e bezoek wordt het installatiescript aangeroepen. Verschillende relevante website instellingen kunnen daarbij worden ingevoerd.
Free Web Hosting