Nieuwe startpagina bouwen

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Ook is het mogelijk om een extra zakcentje te verdienen met uw startpagina.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Een geschikte website is via Google vrij eenvoudig te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “Nederlandse startpagina”.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. In dat geval kan een algemene naam wel.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. De pagina een Nederlandse startpagina maken is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. U kunt meerdere artikelen over het aanmaken van een startpagina vinden op de website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. Het is zinvol om op deze manier een zekere structuur aan te brengen op uw pagina.
Free Web Hosting