Eigen website maken

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. In de eerste paar keren kan het wel wat zoeken zijn in het beheergedeelte van het CMS. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.

Door het CMS pakket is er minder kans dat u per ongeluk een wijziging aanbrengt in een bestand op de server. Voor veel zaken hoeft u niet zelf een opmaak toe te voegen. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? De tekst Startpagina script installatie is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Er zijn bepaalde vraagstukken waar u mee te maken krijgt als u zelf gaat programmeren. CMS pakketten bevatten meestal al een oplossing voor deze vraagstukken. Met zekerheid valt te stellen dat zelf programmeren tijd kost. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.
Free Web Hosting