Nieuwe startpagina samenstellen

Een eigen startpagina kan een aantal voordelen met zich meebrengen. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Een geschikte website is via Google vrij eenvoudig te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “eigen startpagina maken”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. In dat geval kan een algemene naam wel.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Blijkt het door u ingevoerde e-mailadres niet juist, dan wordt het lastig om uw wachtwoord te herstellen.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. De pagina Startpaginabeheer is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. In de rubriek kunt u links plaatsen. Er worden doorgaans een aantal rubrieken aangemaakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. U kunt een deelonderwerp als titel kiezen. Op deze manier kunt u de links per onderwerp rangschikken. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.
Free Web Hosting