Het beheer van een website

Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Een aanrader is de pagina Websitebeheer. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting