Uw eigen CMS website maken

Bij het maken van een eigen website komen verschillende dingen kijken. Daarbij wilt u meestal de website op uw eigen domeinnaam plaatsen. Het is verstandig om de domeinnaam niet te lang te maken. Het is handig wanneer men uit de naam van uw domein kan afleiden wat de inhoud van de website zal zijn. Ook is webruimte nodig. Er zijn veel aanbieders van webhosting. Daarbij is het slim een webhosting pakket af te nemen waar u ook een database kunt aanmaken. Want een derde ding wat handig is om te hebben voor uw eigen website, is een CMS systeem. Een CMS systeem zal gegevens vaak opslaan in een database.

Een CMS is vaak ontwikkeld met PHP. Bij het merendeel van de aanbieders is het geen probleem om PHP te gebruiken. U heeft behoorlijk wat keuzevrijheid op het gebied van webruimte. In het artikel eigen website kunt u meer over een eigen website maken lezen. Als u niet veel kennis van de techniek heeft, is een CMS juist een uitkomst.

Webhosting is de laatste jaren erg goedkoop. Een duur pakket is vooral in het begin niet nodig. Vaak zal de webhosting per 12 maanden in rekening worden gebracht. U kunt een pakket vaak op een later tijdstip upgraden. U kunt dit dan doen op het moment wanneer dat daadwerkelijk nodig is. De prijzen voor een domein verschillen enigszins per aanbieder en zijn ook afhankelijk van de gebruikte extensie. Ieder jaar zult u voor de domeinregistratie moeten betalen.

Het door u gebruikte CMS programma moet geschikt zijn voor het bouwen van de website die u voor ogen heeft. Soms is een CMS systeem puur gericht op het bouwen van een specifiek type website. De uitbreidingen voor een gratis CMS pakket kosten meestal wel geld. Met dit in het achterhoofd is het ook verstandig eens naar de commerciële CMS pakketten te kijken.
Free Web Hosting