Nieuwe website maken

Bij het maken van een eigen website zijn er verschillende zaken die belangrijk zijn. Met alleen een domein komt u niet ver, er zal meer geregeld moeten worden. Dit artikel brengt u op de hoogte van wat belangrijk is bij het beginnen van een eigen website.

Ondersteunt de beheertool van uw site bijvoorbeeld niet de dingen die u wilt, dan kan het een tijdrovende klus worden om alles naar een andere tool over te zetten. Heeft u bijvoorbeeld bij een bepaalde partij uw domeinnaam goedkoop gekocht, let dan eens op de kosten van het volgende jaar. Hosting bestaat in verschillende vormen met elk hun eigen prijsklasse.

Hosting is zoals u wellicht heeft opgemerkt een tweede aspect naast de domeinnaam. Wat verder van belang is, is de beheertool of CMS software die u gaat gebruiken voor het beheer van uw website. Wanneer u geen CMS programma gebruikt zult u bij iedere wijziging één of meer bronbestanden moeten aanpassen. Heeft u daar geen kaas van gegeten dan zult u voor het gebruik van een CMS systeem moeten kiezen. Neem ook eens CMS programma door indien u graag meer over CMS pakketten zou willen weten. Er zijn veel CMS systemen verkrijgbaar, ook pakketten speciaal voor een bepaald type website. Door een CMS systeem kunt u makkelijker een wijziging aan uw website aanbrengen. Het is dus niet zo dat een CMS systeem alleen bedoeld is voor mensen zonder kennis van websites maken. Zelfs wanneer er toch programmeerwerk nodig is, wordt dit programmeerwerk vaak gedaan bovenop de broncode van een bestaand CMS pakket. Het CMS pakket bevat immers veel functies die men dan niet opnieuw hoeft te programmeren. Dit werkt kostenbesparend en zorgt dat het werk sneller af is.

Hopelijk heeft u nu een idee van de verschillende aspecten. Er kunnen nog meer zaken zijn waar u min of meer een keuze over zult moeten maken. Het is mogelijk dat u zelf een HTML ontwerp heeft die u wilt gebruiken. U zult dan moeten uitzoeken met welke CMS pakketten dat mogelijk is. Dit artikel is ook niet geschreven om alle mogelijke aspecten te benoemen. Het doel van deze pagina is om de hoofdzaken te benoemen die altijd zullen terugkomen wanneer u een eigen website gaat beginnen.
Free Web Hosting