Je eigen website met CMS programma

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Om hier achter te komen raden wij u het artikel Nieuwe website met CMS programma aan. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting