Uw nieuwe website samenstellen

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Wanneer een element meerdere keren wordt weergegeven op uw site, is er bij een CMS pakket vaak toch maar een enkele plek om het meteen overal aan te passen. De software zorgt ervoor dat u overal op de website direct de laatste versie ziet van het aangepaste element. Een wijziging in meerdere bestanden is in de regel noodzakelijk op het moment dat een CMS systeem ontbreekt.

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Het is verstandig om in alle gevallen gebruik te maken van CMS software. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Over CMS systemen kunt u op de pagina Nieuwe website bouwen meer lezen. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Bent u na enige tijd bekend geraakt met alle mogelijkheden van de CMS software, dan snapt u waarschijnlijk waarom u dat niet zelf allemaal wilt programmeren.
Free Web Hosting